Succesvolle horeca, foodservice, leisure en retailconcepten zijn onderscheidend, sluiten aan bij de vraag uit de doelgroepen, de doelstellingen van de opdrachtgever én zijn financieel haalbaar.

 

 

Het is onze passie om onderscheidende concepten te bedenken, te ontwerpen en te realiseren. We doen dit voor ondernemingen in de horeca- en leisure sector en voor restauratieve voorzieningen in bedrijfsmatige omgevingen.  Wij zijn succesvol als ons werk resulteert in inspirerende, creatieve maar ook goed renderende concepten met een duidelijk eigen karakter. Of het nu gaat om het starten van een nieuwe zaak, het optimaliseren van de bestaande logistiek of het bedenken van een volledig nieuw concept. First Mate bedenkt, bouwt en borgt het. 

Werkzaamheden

  • Locatie (on)mogelijkheden identificeren
  • Conceptkaders vaststellen
  • Schetsmatig functioneel en ruimtelijk ontwerp
  • Nadere conceptuitwerking
  • Opstellen businessplan
  • Indicatieve investeringsbegroting opstellen
  • Exploitatiebegroting en haalbaarheidstoets
  • Definitieve conceptomschrijving
  • Opstellen voorlopig functioneel, ruimtelijk en technisch ontwerp
  • Vaststellen definitief ontwerp
  • Aanbesteding (ver) bouw en inkoop materialen, interieur, inrichting en goederen.
  • Uitvoering projectrealisatie
  • Ontwikkelen huisstijl, branding, marketing
  • Samenstellen pre-openingteam
  • Recruitment medewerkers
  • Operationaliseren concept: opstellen van personeelshandboeken, werkstandaarden, procedures, etc.