First Mate - eerste stuur·man
de; m,v; iem. die een schip bestuurt; (m.n.) scheepsofficier onder de kapitein. 

De eerste stuurman is de plaatsvervanger van de kapitein en verantwoordelijk voor de koers van het schip, de bemanning en de processen aan boord. Op zee is de eerste stuurman belast met de navigatie en verantwoordelijk voor het aansturen van de dekploeg, bestaande uit de bootsman en matrozen. 

Over First Mate

First Mate is in 2017 opgericht door Michiel van Noort. Hij is begonnen met zijn voeten in de klei van de horeca en inmiddels een ervaren consultant met een gedegen trackrecord en een groot netwerk binnen de horeca, foodservice, leisure en vastgoedbranche en de zakelijke dienstverlening.

 

Michiel is geboren op de zeilboot van zijn ouders (genaamd First Mate) en opgegroeid aan het roer van een optimist. Vanaf jongs af aan is hij gefascineerd door dé zeilwedstrijd om de wereld, de Volvo Ocean Race. Het besef van de mate van teamwork die het vergt om onder uitdagende omstandigheden uitzonderlijke prestaties te leveren vormt dan ook de basis van First Mate

Het team

Iedereen bij First Mate heeft met zijn voeten in de klei van de horeca gestaan. Wij weten hoe het is om in de dagelijkse hectiek van de hospitality branche te werken op zowel operationeel, tactisch als strategisch niveau. In combinatie met onze theoretische achtergrond vanuit een hotelschool opleiding kunnen wij hierdoor het verschil maken voor onze opdrachtgevers.

Michiel van Noort

Concept ontwikkeling &

Business Consultant

 

Michiel heeft na zijn opleiding aan de Hotelschool Den Haag brede leidinggevende en consultancy ervaring opgedaan binnen de horeca- en catering, de vastgoedbranche en zakelijke dienstverlening.

 

In 2017 heeft hij First Mate opgericht en is eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van de adviesopdrachten.

Daan Smeltzer

Consultant & Trendwatcher

Horeca en Leisure

 

Daan heeft na zijn opleiding aan de middelbare Hotelschool Amsterdam uitgebreide operationele en leidinggevende ervaring opgedaan als eigenaar van succesvolle horecabedrijven.

 

Voor First Mate inspireert en begeleidt hij organisaties naar de gewenste (groei) doelstellingen.

 

Rianne Zantingh

Junior consultant Research &

Data-analist

 

Rianne heeft  tijdens haar studie aan de Hotelschool Stenden ruime ervaring binnen horeca  & eventcatering opgedaan. Ook heeft zij kennis van nieuwe onderzoekmethodieken en -modellen.

 

Voor First Mate is zij verantwoordelijk voor (markt) onderzoek en analyse. 

 

 


Desireé Sunder

Junior consultant Research &

Data-analist

 

Desireé heeft tijdens haar opleiding aan de Hogere Hotelschool Leeuwarden operationele en leidinggevende ervaring opgedaan in high-end hospitality omgevingen.

 

Desireé is werkzaam bij First Mate en verantwoordelijk voor marktonderzoek, data-analyse en algemene project-ondersteuning.

 

 

 

Frank Veldhof

Strategisch Consultant, Dagvoorzitter

& Keynote speaker

 

Frank is na zijn opleiding aan de Hotelschool Amsterdam o.a. werkzaam geweest als operationele directeur van een toonaangevende cateraars en helpt organisaties bij ontwikkeling.

 

Frank is verbonden aan First Mate als strategisch consultant en is ook te boeken als Keynote-speaker en dagvoorzitter.  

 

 

 

Bart Reints Bok

Senior consultant

Hotelvastgoed & exploitatie

 

Bart is na zijn opleiding aan de Hotelschool Den Haag werkzaam op het hoogste niveau van de hotellerie en de oprichter van de franchiseketen Charme Hotels.

 

Bart is verbonden aan First Mate en begeleidt strategische vraagstukken mbt. overnames, positionering en exploitatie optimalisatie.