First Mate - eerste stuur·man
de; m,v; iem. die een schip bestuurt; (m.n.) scheepsofficier onder de kapitein. 

De eerste stuurman is de plaatsvervanger van de kapitein en verantwoordelijk voor de koers van het schip, de bemanning en de processen aan boord. Op zee is de eerste stuurman belast met de navigatie en verantwoordelijk voor het aansturen van de dekploeg, bestaande uit de bootsman en matrozen. 

First Mate is opgericht door Michiel van Noort, begonnen met zijn voeten in de klei van de horeca en inmiddels een ervaren consultant met een gedegen trackrecord en een groot netwerk binnen de horeca, foodservice, leisure en vastgoedbranche en de zakelijke dienstverlening.

 

Michiel is geboren op de zeilboot van zijn ouders (genaamd First Mate) en opgegroeid aan het roer van een optimist. Vanaf jongs af aan is hij gefascineerd door dé zeilwedstrijd om de wereld, de Volvo Ocean Race. Het besef van de mate van teamwork die het vergt om onder uitdagende omstandigheden uitzonderlijke prestaties te leveren vormt  dan ook de basis van First Mate. 

Het team

Michiel van Noort

Concept Development &

Business Consultant

 

Michiel heeft na zijn opleiding aan de Hotelschool Den Haag brede leidinggevende ervaring opgedaan binnen de horeca- en catering branche en financiële dienstverlening.

 

Hij is inmiddels ruim 11 jaar als consultant actief in de horeca, leisure & foodservice.

Tijmen Snel

Senior consultant & Projectmanager

Horeca en Catering

 

Tijmen heeft na zijn opleiding aan de middelbare Hotelschool uitgebreide operationele, leidinggevende en consultancy ervaring opgedaan in de horeca-, leisure en cateringbranche.

 

Voor First Mate begeleidt hij organisaties in de horeca en catering naar de gewenste (groei) doelstellingen.

 

 

Rianne Zantingh

Junior consultant &

Data-analist

 

Rianne heeft  tijdens haar studie aan de Hotelschool Stenden ruime ervaring binnen horeca  & eventcatering opgedaan. Ook heeft zij kennis van nieuwe onderzoekmethodieken en -modellen.

 

Voor First Mate is zij verantwoordelijk voor (markt) onderzoek en analyse. 

 

 


Luc Curvers

Interim- & Projectmanager

horeca & catering

 

Luc heeft na zijn opleiding aan de Hotelschool Den Haag brede ervaring opgedaan als Hospitality en Event professional en wordt gedreven om altijd een top gastbeleving te creëren.

 

Voor First Mate begeleidt hij organisaties in de horeca en catering bij verbetering en verandertrajecten.

 

Reinier van Dieren

Hospitality Trainer &

Organisatieontwikkelaar

 

Reinier is na zijn opleiding aan de Hotelschool Den Haag werkzaam als trainer, boardroomcoach en  helpt organisaties ontwikkelen op persoonlijk vlak en in team-verband.

 

Reinier verzorgt vanuit First Mate trainingen en begeleidt organisaties bij de realisatie van hun volle potentieel.

 

 

 

Bart Reints Bok

Project ontwikkeling &

exploitatie hotelvastgoed


Bart is na zijn opleiding aan de Hotelschool Den Haag werkzaam binnen de hotellerie en heeft o.a. soft-franchise hotelconcept Charme Hotels en een inkoopplatform opgezet.

 

Voor First Mate is hij consultant hotel revenue management en projectleider bij de ontwikkeling en exploitatie van hotelvastgoed.

Sylvester Ponsen

Concept Developer & Projectmanager Hotels

 

Sylvester heeft na zijn opleiding aan de Hotelschool Den Haag ruime ervaring opgedaan in de ontwikkeling en exploitatie van hotels en hotelformules.

 

Vanuit First Mate verzorgt hij de (door)ontwikkeling van hotelconcepten tot en met de (pre)opening hiervan.