First Mate - eerste stuur·man
de; m,v; iem. die een schip bestuurt; (m.n.) scheepsofficier onder de kapitein. 

De eerste stuurman is de plaatsvervanger van de kapitein en verantwoordelijk voor de koers van het schip, de bemanning en de processen aan boord. Op zee is de eerste stuurman belast met de navigatie en verantwoordelijk voor het aansturen van de dekploeg, bestaande uit de bootsman en matrozen. 

First Mate is in 2017 opgericht door Michiel van Noort. Hij is begonnen met zijn voeten in de klei van de horeca en inmiddels een ervaren consultant met een gedegen trackrecord en een groot netwerk binnen de horeca, foodservice, leisure en vastgoedbranche en de zakelijke dienstverlening.

 

Michiel is geboren op de zeilboot van zijn ouders (genaamd First Mate) en opgegroeid aan het roer van een optimist. Vanaf jongs af aan is hij gefascineerd door dé zeilwedstrijd om de wereld, de Volvo Ocean Race. Het besef van de mate van teamwork die het vergt om onder uitdagende omstandigheden uitzonderlijke prestaties te leveren vormt dan ook de basis van First Mate. 

 

Deze basis deelt hij met Tijmen Snel die sinds 2019 als partner verbonden is aan First Mate. Tijmen en Michiel leerden elkaar kennen toen zij beiden werkzaam waren bij een gerenommeerd adviesbureau in de horeca en foodservice. Ook Tijmen is van jongs af aan gefascineerd door zeilen en was hele seizoenen al surfend en zeilend op het water te vinden. De liefde voor zeilen brengt hij op latere leeftijd over op anderen door als zeilinstructeur aan de slag te gaan. “Als instructeur moet je kwaliteiten bezitten die nodig zijn om mensen te begeleiden en op het juiste moment de juiste informatie over te brengen”.  Inmiddels heeft Tijmen deze kwaliteiten verder ontwikkelt en is hij mede verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van First Mate.

Het team

Michiel van Noort

Concept Development &

Business Consultant

 

Michiel heeft na zijn opleiding aan de Hotelschool Den Haag brede leidinggevende ervaring opgedaan binnen de horeca- en catering branche en financiële dienstverlening.

 

Hij is inmiddels ruim 12 jaar als consultant actief in de horeca, leisure & foodservice.

Tijmen Snel

Senior consultant & Projectmanager

Horeca en Catering

 

Tijmen heeft na zijn opleiding aan de middelbare Hotelschool uitgebreide operationele, leidinggevende en consultancy ervaring opgedaan in de horeca-, leisure en cateringbranche.

 

Voor First Mate begeleidt hij organisaties in de horeca en catering naar de gewenste (groei) doelstellingen.

 

 

Rianne Zantingh

Junior consultant &

Data-analist

 

Rianne heeft  tijdens haar studie aan de Hotelschool Stenden ruime ervaring binnen horeca  & eventcatering opgedaan. Ook heeft zij kennis van nieuwe onderzoekmethodieken en -modellen.

 

Voor First Mate is zij verantwoordelijk voor (markt) onderzoek en analyse. 

 

 


Wouter Wessel

Junior data-analist en marktonderzoeker

 

Wouter heeft tijdens zijn opleiding aan de Hogere Hotelschool Leeuwarden operationele en leidinggevende ervaring opgedaan in de dag- en avondhoreca.

 

Wouter is bij First Mate verantwoordelijk voor marktonderzoek, data-analyse en algemene project-ondersteuning.

 

 

 

Reinier van Dieren

Hospitality Trainer &

Organisatieontwikkelaar

 

Reinier is na zijn opleiding aan de Hotelschool Den Haag werkzaam als trainer, boardroomcoach en  helpt organisaties ontwikkelen op persoonlijk vlak en in team-verband.

 

Reinier verzorgt vanuit First Mate trainingen en begeleidt organisaties bij de realisatie van hun volle potentieel.

 

 

 

Bart Reints Bok

Project ontwikkeling &

exploitatie hotelvastgoed


Bart is na zijn opleiding aan de Hotelschool Den Haag werkzaam binnen de hotellerie en heeft o.a. soft-franchise hotelconcept Charme Hotels en een inkoopplatform opgezet.

 

Voor First Mate is hij consultant hotel revenue management en projectleider bij de ontwikkeling en exploitatie van hotelvastgoed.