First Mate - eerste stuur·man
de; m,v; iem. die een schip bestuurt; (m.n.) scheepsofficier onder de kapitein. 

De eerste stuurman is de plaatsvervanger van de kapitein en verantwoordelijk voor de koers van het schip, de bemanning en de processen aan boord. Op zee is de eerste stuurman belast met de navigatie en verantwoordelijk voor het aansturen van de dekploeg, bestaande uit de bootsman en matrozen. 

First Mate is opgericht door Michiel van Noort, een ervaren consultant met een gedegen trackrecord en een groot netwerk binnen de horeca, foodservice, leisure en vastgoedbranche en de zakelijke dienstverlening.

 

Michiel is geboren op de zeilboot van zijn ouders (genaamd First Mate) en opgegroeid aan het roer van een optimist. Vanaf jongs af aan is hij gefascineerd door dé zeilwedstrijd om de wereld, de Volvo Ocean Race. Het besef van de mate van teamwork die het vergt om onder uitdagende omstandigheden uitzonderlijke prestaties te leveren vormt  dan ook de basis van First Mate. 

Het team

Michiel van Noort

Concept Development &

Business Consultant

 

Michiel heeft na zijn opleiding aan de Hotelschool Den Haag brede leidinggevende ervaring opgedaan binnen de horeca- en catering branche en financiële dienstverlening.

 

Hij is inmiddels ruim 10 jaar als consultant actief in de horeca, leisure & foodservice.

Danielle Leeman

Concept Development & Projectmanager

 

Daniëlle is na haar opleiding aan de Hotelschool Den Haag als consultant werkzaam geweest binnen de hotellerie, de fast moving consumer goods en als interieurarchitect.

 

Voor First Mate voert zij consultancy projecten uit en doet zij concept development.

Sylvester Ponsen

Concept Developer & Projectmanager Hotels

 

Sylvester heeft na zijn opleiding aan de Hotelschool Den Haag ruime ervaring opgedaan in de ontwikkeling en exploitatie van (internationale) hotels en hotelformules.

 

Vanuit First Mate verzorgt hij de (door)ontwikkeling van hotelconcepten.


Cees Stensen

Projectmanager verandermanagement

 

Cees heeft na zijn studie aan de Hotelschool in Leeuwarden en een MBA, ruime ervaring opgedaan in de hotellerie, party- en events catering. Ook heeft hij kennis van de topcuisine op sterrenniveau.

 

Cees is de expert op het gebied van implementatie van innovatieve management processen.

 

 

 

Bart Reints Bok

Project ontwikkeling &

exploitatie hotelvastgoed


Bart is na zijn opleiding aan de Hotelschool Den Haag werkzaam binnen de hotellerie en heeft o.a. soft-franchise hotelconcept Charme Hotels en een inkoopplatform opgezet.

 

Voor First Mate is hij consultant hotel revenue management en projectleider bij de ontwikkeling en exploitatie van hotelvastgoed.

Tijmen Snel

Interim Manager Horeca & Catering

 

Tijmen heeft na zijn opleiding aan de middelbare Hotelschool uitgebreide operationele, leidinggevende en consultancy ervaring opgedaan in de horeca- leisure en cateringbranche.

 

Voor First Mate begeleidt hij organisaties naar de gewenste (groei) doelstellingen.