Uitgelichte projecten

Conceptontwikkeling restaurant

In opdracht van een horeca ondernemer  voert First Mate een concept ontwikkelingstraject uit voor een nieuw restaurant in de regio van Utrecht. In samenwerking met een gespecialiseerde horeca architect wordt het ontwerp & design gemaakt. First Mate begeleidt daarnaast het bancaire financieringstraject en verzorgt het project management van de verbouwing tot en met de opening.


Herontwikkeling kantorenpand tot hotel

In opdracht van een vastgoed investeerder is First Mate verantwoordelijk voor de herontwikkeling van een kantorenpand naar een hotel met 40 kamers en verschillende F&B faciliteiten in de regio Rotterdam. First Mate voert de conceptontwikkeling en haalbaarheidsstudie uit en in samenwerking met de architect wordt het ontwerp & design gemaakt. First Mate begeleidt daarnaast het gehele inkooptraject, de staff recruitment en de pre-opening.


Interim management

Voor De Kroon Facilitaire Diensten  verzorgt First Mate op interim management basis een traject ter verdere professionalisering van de cateringdienstverlening. Daarnaast voorziet First Mate het midden en hoger management van de benodigde branche kennis om hun ambitieuze doelstellingen te kunnen halen.


Branche onderzoek

Voor BDO Accountants en adviseurs voerde First Mate een branche onderzoek uit naar de huidige ontwikkelingen en de kansen en risico's voor de retailbranche met betrekking tot de exploitatie van 'blurring' concepten met horeca elementen. Daarnaast zijn best practises geïdentificeerd en zijn interviews met branchepartijen gehouden.

 

Dit onderzoek vormt de basis kennisdeling met de cliënten van BDO. Daarnaast worden de uitkomsten gebruikt voor commerciële uitingen.


Business Development

Charme Hotels is een Nederlands soft-franchise hotelformule en bestaat ruim 7 jaar. De keten telt inmiddels 18 aangesloten hotels en heeft de ambitie voor gecontroleerde groei. Aan First Mate is gevraagd om de positionering van de keten uit te werken en om de strategie vorm te geven om hotels te interesseren voor aansluiting. 

 

First Mate werkte hiervoor samen met professionals op gebied van online marketing en conversie.


Recruitment

FHC Formulebeheer ontwikkelt en beheert foodformules in nauwe samenwerking met enthousiaste ondernemers, A-merken en horecatotaalgrossiers. Op basis van een gedetailleerd functie- en persoonsprofiel heeft First Mate succesvol de recruitment uitgevoerd voor de invulling van de functie van Operationeel Manager.