Uitgelichte projecten

Conceptontwikkeling commerciële functies

In opdracht van Zeeman Real Estate heeft First Mate een conceptontwikkeling traject uitgevoerd voor de commerciële functies van de nieuwe wijk het Holenkwartier in Hoorn.  Op basis van demografie, leefstijl en generatiegedrag zijn voorkeur doelgroepen geïdentificeerd en zijn hun specifieke wensen en eisen vertaald in passende commerciele concepten. lees meer


Werving & selectie cateraar

In opdracht van een vastgoedbeheerder voor een multi-tenant kantoorlocatie heeft First Mate een cateringvisie geschreven en een werving & selectietraject uitgevoerd. Op basis van onze marktkennis en onze methodiek hebben wij een match kunnen vinden tussen het DNA van de opdrachtgever en die van de gecontracteerde cateraar. Een realistisch en toekomstbestendig contract is door onze juridische partner Facilylaw opgesteld en vormt de basis voor de samenwerking.


Conceptontwikkeling restaurant

In opdracht van een horeca ondernemer voert First Mate een concept ontwikkelingstraject uit voor een nieuw restaurant in de regio van Utrecht. In samenwerking met een gespecialiseerde horeca architect wordt het ontwerp & design gemaakt. First Mate begeleidt daarnaast het bancaire financieringstraject en verzorgt het project management van de verbouwing tot en met de opening.


Herontwikkeling kantoorpand tot hotel

In opdracht van een vastgoed investeerder is First Mate verantwoordelijk voor de herontwikkeling van een kantorenpand naar een hotel met 40 kamers en verschillende F&B faciliteiten in de regio Rotterdam. First Mate voert de conceptontwikkeling en haalbaarheidsstudie uit en in samenwerking met de architect wordt het ontwerp & design gemaakt. First Mate begeleidt daarnaast het gehele inkooptraject, de staff recruitment en de pre-opening.


Interim management

Voor De Kroon Facilitaire Diensten  verzorgt First Mate op interim management basis een traject ter verdere professionalisering van de cateringdienstverlening. Daarnaast voorziet First Mate het midden en hoger management van de benodigde branche kennis om hun ambitieuze doelstellingen te kunnen halen.


Branche onderzoek

Voor BDO Accountants en adviseurs voerde First Mate een branche onderzoek uit naar de huidige ontwikkelingen en de kansen en risico's voor de retailbranche met betrekking tot de exploitatie van 'blurring' concepten met horeca elementen. Daarnaast zijn best practises geïdentificeerd en zijn interviews met branchepartijen gehouden.

 

Dit onderzoek vormt de basis kennisdeling met de cliënten van BDO. Daarnaast worden de uitkomsten gebruikt voor commerciële uitingen.


Business Development

Charme Hotels is een Nederlands soft-franchise hotelformule en bestaat ruim 7 jaar. De keten telt inmiddels 18 aangesloten hotels en heeft de ambitie voor gecontroleerde groei. Aan First Mate is gevraagd om de positionering van de keten uit te werken en om de strategie vorm te geven om hotels te interesseren voor aansluiting. 

 

First Mate werkte hiervoor samen met professionals op gebied van online marketing en conversie.


Recruitment

FHC Formulebeheer ontwikkelt en beheert foodformules in nauwe samenwerking met enthousiaste ondernemers, A-merken en horecatotaalgrossiers. Op basis van een gedetailleerd functie- en persoonsprofiel heeft First Mate succesvol de recruitment uitgevoerd voor de invulling van de functie van Operationeel Manager.